26/4/14

Το παραμύθι των εκλογών...

Αναρχικοί Και Κομμουνιστές Από Τις Γειτονιές Κυψέλης Γκύζη 2014-01

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Χρόνια τώρα η κυριαρχία και οι στυλοβάτες της διακηρύσσουν ότι οι εκλογές είναι ταυτόχρονα ύψιστο δικαίωμα και απαράβατη υποχρέωση κάθε «ευσυνείδητου πολίτη», αποτελούν το μοναδικό και πλέον αποτελεσματικό τρόπο συμμετοχής στα κοινά και διασφαλίζουν την απόλυτη ελευθερία επιλογής ανάμεσα σε ένα πλήθος διαφορετικών προτάσεων διακυβέρνησης...

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ
...κι άλλα τόσα χρόνια καταπίεσης, εκμετάλλευσης αλλά και κοινωνικών αγώνων και ταξικών συγκρούσεων αποδεικνύουν ότι εκλογές αντιπροσώπων σημαίνει ανάθεση των κοινωνικών-συλλογικών υποθέσεων, παραχώρηση της ζωής του καθενός από εμάς σε «φωτισμένους σωτήρες» που όμως πάντα σώζουν τη θέση και την τάξη τους, συντηρώντας με νύχια και με δόντια το ανθρωποφάγο σύστημα. Ένα σύστημα εντός του οποίου οι διαφορετικές επιλογές –ανεξάρτητα με το χρώμα του προσωπείου- είναι στην πραγματικότητα κομμάτια του ίδιου παζλ, που συνθέτουν και αναπαράγουν την υποταγή και την εξαθλίωση. Το να πιστεύει κανείς ότι με τις εκλογές θα αλλάξει (ή θα τιμωρήσει) το σύστημα είναι σαν να ζητά από το βασανιστή του να γίνει άνθρωπος.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μακριά από τις κάλπες.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΙΣΟΤΙΜΑ ο ένας δίπλα στον άλλον στις γειτονιές μας, στην εργασία, στα σχολεία, στην καθημερινότητά μας.

Φτιάχνουμε κοινότητες αντίστασης και δημιουργίας με συλλογικές, οριζόντιες, ανιιεραρχικές διαδικασίες, οικοδομούμε δομές αυτοοργάνωσης και κοινωνικής-ταξικής αλληλεγγύης. Παραμένουμε σε σταθερή τροχιά ρήξης και σύγκρουσης με το οικονομικό-πολιτικό σύστημα που λεηλατεί τις ζωές μας. Ντόπιοι και μετανάστες αγωνιζόμαστε για τις δικές μας πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες ενάντια στους κάθε λογής εργολάβους της εξουσίας.

ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟΣ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Αναρχικοί Και Κομμουνιστές Από Τις Γειτονιές Κυψέλης/Γκύζη
sak.kg.espivblogs.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου