18/7/14

Ποιος θυμάται τον Nikollas Todi;

 

Ο  Nikollas Todi έπεσε νεκρός όταν αφιoνισμένοι μπάτσοι τον γάζωσαν πισώπλατα κατά την καταδίωξη ληστών τράπεζας στον Βύρωνα: «Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 25χρονος δέχθηκε συνολικά 9 σφαίρες και είχε 5 διαμπερή και τέσσερα τυφλά τραύματα. Και τα εννέα πλήγματα τα είχε δεχθεί από πίσω σε όλο τον κορμό, από τη μέση προς τον λαιμό» (Αυγή, 19-02-2010). Ο Nikollas Todi ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, αλλά όπως φαίνεται για τους δημοσιογράφους, πατεράδες ή μανάδες διακαιούνται να είναι μόνο οι μπάτσοι, οι επιχειρηματίες, οι πολιτικοί κι όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που ζούνε παρασιτικά σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας. 

Τότε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Οικονόμου δήλωνε σε μια επίδειξη εξουσιαστικού κυνισμού  «Δεν πήγε τίποτα λάθος. Εκφράζουμε τη λύπη μας, αλλά ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας βρέθηκε παρά τη θέλησή του σε διασταυρούμενα πυρά». Ο παρασημοφορημένος από το FBI υπουργός δημόσιας τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μίλησε για μια απλή “ατυχία”!

Αλλά είπαμε, αυτός ήταν αλβανός εργάτης, όχι αυστραλός τουρίστας, για να τον επισκέπτεται μια σειρά πολιτικών και αστυνομικών μαντρόσκυλων του κεφαλαίου (για να μη χαλάσει το ίματζ της “βαριάς βιομηχανίας της πατρίδας μας”...)

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλα τα ταγάρια που μας τα έκαναν τσουρέκια με τη γρατζουνιά του πλουσιόπαιδου, που ήρθε για κρουαζιέρα, ενώ δεν έβγαλαν τσιμουδιά για το θάνατο ενός αλβανού υδραυλικου ή για τους τόσους θανάτους μεταναστών στα υδάτινα και χερσαία σύνορα, σε σαπιοκάραβα και ναρκοπέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου