1/2/08

η εργασία είναι αρρώστια!!!

( το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΓΣΣΕ και της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ. Ο Νίκος Κουνταρδάς πλέον είναι ελεύθερος μετά από 17,5 μήνες προφυλάκισης, ενώ ο Γιάννης Δημητράκης καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη)


«η εργασία απελευθερώνει», πινακίδα έξω απ’ το Άουσβιτς
«ο τεμπέλης είναι φασίστας», CNT ( «αναρχο»συνδικαλιστές)

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!!
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!


«Σε τι λοιπόν συνίσταται η αλλοτρίωση της εργασίας; Πρώτον, στο ότι για τον εργάτη η εργασία είναι επιφανειακή, δηλαδή δεν ανήκει στην ουσία του και στο ότι επομένως μέσα στην εργασία του δεν επιβεβαιώνει αλλά αρνιέται τον εαυτό του, δεν αισθάνεται ευτυχής αλλά δυστυχής, δεν αναπτύσσει καμιά ελεύθερη φυσική και πνευματική ενέργεια, αλλά αποδυναμώνει το σώμα και αφανίζει το μυαλό του. Κατά συνέπεια, ο εργάτης αισθάνεται καλά μονάχα έξω απ’ την εργασία του. Στην εργασία του αισθάνεται έξω απ’ τον εαυτό του. Ο αλλότριος χαρακτήρας της εργασίας φαίνεται καθαρά στο ότι όταν δεν υπάρχει κανένας φυσικός ή άλλος καταναγκασμός, όλοι αποφεύγουν την εργασία σαν πανούκλα».
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ «οικονομικά και φιλοσοφικά χειρόγραφα»


Όχι κύριοι εργατοπατέρες, τα μισθωμένα κηρύγματά σας για την ιερότητα της μισθωτής σκλαβιάς είναι τόσο σιχαμερά, όσο και η μελλοντική σας καριέρα. Χέζουμε πατόκορφα την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα, τους καλύτερους μισθούς, τις καλύτερες συνθήκες σκλαβιάς. Χέζουμε πατόκορφα τη μερικότητα και την αιτηματολαγνεία. Ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των αφεντικών. Ζούμε για να προκαλέσουμε τα δικά μας «εργατικά ατυχήματα». Αλλά, θύματα σε αυτά τα «ατυχήματα» δε θα είναι μόνο οι εργοδότες, θα είστε κι εσείς ξεπουλημένοι συνδικαλιστές. Ζούμε για να πατήσουμε στα κεφάλια σας. Ζούμε για να πραγματώσουμε το γνήσιο κομμουνισμό, δίχως κράτος κι εξουσία. Ως τότε όμως…

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ Ν. ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ
( προφυλακισμένο για τον παραδειγματικό ξυλοδαρμό του καριερίστα πρασινοφρουρού Πολυζογώπουλου)
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
( που αρνούμενος να επιβιώσει ως μισθωτός σκλάβος, αποπειράθηκε να απαλλοτριώσει την Εθνική Τράπεζα. Δυστυχώς ανεπιτυχώς…)
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ
ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ

ΥΓ: Α! και για να μην ξεχνιόμαστε: για μας πρωτομαγιά είναι η κάθε μέρα ( και η ιντιφάντα βρίσκεται παντού
ΤΑΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου