9/7/14

Από τη Γάζα ως τα ορυχεία: Καλωσήρθατε στην έρημο του πραγματικού!




Μεταμοντέρνοι δυτικοθρεμμένοι αναρχικοί, όταν θα δείτε τις παρακάτω εικόνες μην αποστρέψετε με περιφρόνηση και αηδία τα πρόσωπά σας. Μπορεί να έχετε συνηθίσει στις οθόνες σας να βλέπετε στην καλύτερη περίπτωση όμορφες εικόνες  με φλεγόμενα αυτοκίνητα και στη χειρότερη video games ή μουντιάλ. Αλλά σ’ αυτές τις εικόνες αποκαλύπτεται σε όλη της τη φρικαλεότητα η αλήθεια για το πώς χτίζει την ευημερία του ο κόσμος του κεφαλαίου, με ποιον τρόπο δημιουργεί ένα προνομιούχο υλικό υπόβαθρο, πετώντας ξεροκόμματα στη δυτικοθρεμμένη κοινωνία (των αναρχικών συμπεριλαμβανομένων) για να εκτοπίσει το ταξικό μίσος με ανώδυνες υπαρξίστικες αναζητήσεις.

Η γλώσσα του κεφαλαίου μας μιλάει και στην “αναρχική” διάλεκτο. Σ΄ αυτή τη διάλεκτο που κατάπιε αμάσητο όλο το φαντασιακό του αστικού κόσμου, ξερνώντας έναν υπερατομικιστικό ιδεολογικό πολτό. Σ’ αυτή τη διάλεκτο που μας είπε πως η ταξική πάλη είναι νεκρή, μετατρέποντας έτσι τον "αναρχισμό" σε φθηνό απολογητή του φιλελευθερισμού. Σ' αυτή τη διάλεκτο που αντικατέστησε τον επαναστατικό ταξικό πόλεμο με τον μικροαστικό εξτρεμισμό. Σ’ αυτή τη διάλεκτο που μέσα στο ναρκισσιστικό της παραλήρημα νόμιζε πως ο ήλιος ανατέλλει από το κωλοσουφρίδι μας. Όποιος δει τις εικόνες αυτές και εξακολουθεί να επαναλαμβάνει στερεοτυπικές αερολογίες και παχιά λόγια για "εξεγερμένες υποκειμενικότητες που δραπετεύουν από την κοινωνία" και πως “τα πάντα είναι ζήτημα επιλογών”, έχει ήδη πάρει θέση μάχης στον ταξικό πόλεμο ως χρήσιμος ηλίθιος στο πλευρό των αφεντικών. Όποιος κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους εκμεταλλευτές και τους εκμεταλλευόμενους, ανάμεσα στο χέρι που κρατάει το μαστίγιο και τη ράχη που το δέχεται, δεν αξίζει μόνο την περιφρόνησή μας. Αξίζει το μίσος όλων των κολασμένων του πλανήτη…

AΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ ΩΣ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΘΑΝΑΤΟ:

7 σχόλια:

  1. Μωρη ξεφτιλισμενη αδερφη τι αρχιδιες λες απο την ασφαλεια του ιντερνετ? Τι μαλακιες μπερδευεις? Που κολανε οι εικονες με τα παιδακια απο η γαζα που εκλεψες απο τ facebook και το κραξιμο στη σπφ? Εισαι τελειως μαλακας? Κατεβασε αυτη τη μαλακια που εγραψες. Ειναι ακυρη και ηλιθια. Κραζεις χωρις αφορμη και λες μεγαλες χοντραδες. Θα γινει μαλακια στο λεω...κατεβασε τη μπαρουφα σου τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε τσίρκο
      πρώτον: οι φώτο είναι από ειδησιογραφικά πρακτορεία
      δεύτερον: που είδες για τη σπφ; Τουλάχιστον αυτοί κάτι έκαναν στη ζωή τους. Εσύ ρε ομοφοβική κουράδα μας τα έχεις κάνει τσουρέκια γράφοντας πρωί, μεσημέρι, βράδυ σχόλια και απειλές στο ίντερνετ. Άι σιχτίρ άκαπνη πορδή, κόπιασε αν τολμάς και θα σε φιλήσει η μάνα σου κρύο... Δε φοβηθήκαμε άλλα κι άλλα και θα τρομάξουμε από εσένα μωρι κιούσπα;

      και τέλος, όσοι μετέτρεψαν τον αναρχισμό σε λούμπεν-εξτρεμιστικό φιλελευθερισμό (από τους κοινωνιστές μέχρι τους νεομηδενιστές) θα τα ακούνε. Αν δε σε αρέσει μη διαβάζεις το μπλογκ.
      Συντροφικά και με αγάπη..

      Διαγραφή
  2. Ρε φιλε halastor σορυ κιολας αλλα ο αποπανω αν και μιλαει οντως ομοφοβικα και ηλιθια εχει βαση σε αυτα που λεει. Πως συνδεεται η γαζα με την αναφορα σε σπφ . Η αναφορα γινεται εκει που λεει για τον ηλιο που θα συνεχισει να ανατελει. Για να μην κοροιδευομαστε ειναι ξεκαθαρα αναφορα στη σπφ και στη μπροσουρα που ειχε βγαλει. Οποτε οντως κανεις μια συνδεση της κριτικης που κανεις με καπως ακομψο τροπο στη σπφ και στην υπαρξιακη φαση του μηδενισμου με τα γεγονοτα στη γαζα. Δεν συνδεονται καπως. Εχω αδικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλτατε
    υπάρχει συγκεκριμένη παροιμία που λέει: "ο ήλιος δεν ανατέλλει από τον κώλο μας", Υπήρξε πολύυυυυυ πριν τη σπφ, και υπάρχει ακόμα και σε τηλεοπτική σειρά με την Ελένη Ράντου. Έλεος δηλαδ'η!. Γι αυτό μη μου τα κάνετε τσουρέκια με τη σπφ. Η κριτική μου αφορά σχεδόν ΟΛΟ το χώρο που αποτελείται από ταλαντευόμενα μικροαστικά στοιχεία. Η σπφ διαφέρει: είναι ταλαντευόμενα μεσοαστικά στοιχεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι, δεν κρύβομαι. Η κριτική μου αφορά ΚΑΙ τη σπφ με τον αστικό υπαρξισμό της. Και εμένα που χρόνια προσκύνησα τον αστικό υπαρξισμό. Κι εσάς που τον ανέχεστε! Και φυσικά συνδέεται αυτός ο αστικός υπαρξισμός με την παιδική εργασία στα ορυχεία και τους φόνους παιδιών στη Γάζα: είναι το ΑΛΛΟΘΙ του δυτικού κόσμου!
      Τόσα χρόνια οι αναρχικοί μας τα πρήξατε ότι είμαστε το ίδιο συνένοχοι με τις κυβερνήσεις και τώρα που θίγω ζητήματα όπως την απόσπαση υπεραξίας από παιδιά σε ορυχεία ή την ύπρξη νεκρών παιδιών σε πολεμικές επενδύσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα προνομιούχο υπόβαθρο (που γεννά και τον αστικό υπαρξισμό), ξαφνικά γίναμε αθώοι; Αλλά είπαμε: η ιδεολογία φοβάται το συγκεκριμένο.

      Διαγραφή
  4. Α, και κάτι ακόμα. Ο ήλιος δεν ανατέλλει, ούτε δύει. Μένει ακίνητος. Η γη κινείται γύρω από τον ήλιο, οπότε αυτή ανατέλλει και δύει. ΄Οταν το πάρουμε χαμπάρι ΙΣΩΣ να γίνουμε και επαναστάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιντερνετικές σκληράδες, από ανώνυμα σκουπίδια, ενάντια σε κάποιον που (αυτοκριτικά) λέει κάτι που το 2014, δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο. Η αναρχία ή θα είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ κίνημα της εργατικής τάξης ή θα είναι απολογητής των θηριωδιών εναντίον της, μέσες λύσεις στον Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή